Select Page

Naročite brezplačno 1na1 svetovanje z našim SEO strokovnjakom

*Brezplačno SEO svetovanje na območjih: Maribor, Celje, Ljubljana

Obrazec za izboljšanje spletnega marketinga Copy

Hitri in zanesljivi rezultati v spletni optimizaciji

Z optimizacijo spletne strani za spletne iskalnike (SEO) dosežemo pravo dominacijo branže, v kateri poslujemo. Na tak način se lahko širimo tudi na nove trge. Prednost vložka v spletno optimizacijo so rezultati, ki ostanejo; pri plačljivem oglaševanju, na primer, vložek zagotovi rezultate, ki pa se končajo takoj naslednji dan, ko oglaševanje prekinemo.

Hitri in zanesljivi rezultati v spletni optimizaciji

Z optimizacijo spletne strani za spletne iskalnike (SEO) dosežemo pravo dominacijo branže, v kateri poslujemo. Na tak način se lahko širimo tudi na nove trge. Prednost vložka v spletno optimizacijo so rezultati, ki ostanejo; pri plačljivem oglaševanju, na primer, vložek zagotovi rezultate, ki pa se končajo takoj naslednji dan, ko oglaševanje prekinemo

Inovativna SEO agencija iz Maribora

Z nami zagotovljeno do hitrih rezultatov.

V SloveniaDigital, mariborski SEO in digitalni agenciji, se še posebno posvečamo optimizaciji spletnih strani za iskalnike. Maribor je naš dom, a naše storitve opravljamo za podjetja po vsej Sloveniji, predvsem na območjih: Celje, Ljubljana, Koper, Murska Sobota. Naši strokovnjaki prinašajo povišanje prodaje vaših spletnih strani z raznimi spletnimi strategijami med katerimi so – odvisno od zasnove strategije – tudi PPC, vsebinski marketing, upravljanje socialnih omrežij in drugi kanali. Lahko gre za lokalno ali globalno strategijo. Pri strategiji lahko uporabimo raziskave ključnih besed, optimizacijo konverzije, “Pay Per Click” kampanje, socialna omrežja in izdelavo spletnih strani ter člankov. Za lažjo predstavo, kalkulacije in časovne opredelitve našo storitev razdelimo na faze, znotraj katerih zagotavljamo dosego predvidenih rezultatov. SEO je dolgoročna strategija, a to ne pomeni, da boste morali za rezultate čakati dlje kot 60-90 dni.

SEO = Optimizacija spletnih strani za spletne iskalnike

Če ste lastnik posla in iščete poti do izboljšanja pozicioniranja vašega podjetja na spletu, ste verjamemo že slišali za spletno optimizacijo ali SEO. Nemogoče je na kratko našteti vse pozitivne faktorje, ki jih je vaš posel deležen z visoko pozicioniranostjo vaše spletne strani v spletnih iskalnikih. Če omenimo le eno: Tudi če je vaš posel majhen, lahko na tem področju prehiti velika podjetja.
Če ste na tem področju novinec in iščete SEO podjetje v Ljubljani, Celju ali Mariboru, ki vam bo pomagalo doseči vaše SEO cilje na slovenskem ali tujih trgih. boste na tej strani našli kar nekaj zelo konkretnih SEO informacij. Podučili se boste o SEO tehnikah in naučili  uporabljati orodje, s katerim boste lahko takoj izmerili SEO stanje vaše spletne strani.
Naj omenimo samo sledeče:

SEO ZA POZICIONIRANJE NA SPLETU

En od zelo pomembnih konceptov vsakega poslovnega načrta je uspešno pozicioniranje na spletu. Delno ga lahko dosežemo s plačljivimi tehnikami, a le-te minejo takoj naslednji dan, ko prenehamo plačevati dnevno dražje klike. Koristi SEO ostanejo. Priporočamo vam dolgoročno sodelovanje z SEO agencijo. Podjetjem iz Maribora, Celja in Ljubljane nudimo brezplačno svetovanje na lokaciji vašega podjetja.

PROCES BRANDINGA

SEO nedvomno pomaga pri pridobivanju pozornosti in prihodkov, le redki pa ga znajo vključiti tudi v uradno strategijo brandinga. Ko razmišljamo, da lahko z SEO ciljamo na stotine ali tisoče ključnih besed (česar si s plačljivimi tehnikami ne bomo nikoli privoščili), dobi tematika popolnoma nove razsežnosti.

NAJBOLJŠA DONOSNOST NALOŽBE
Pravilno zastavljena SEO strategija je najbolj donosna naložba v vašem poslu!

Link building – še vedno osnova?

Če  boste brali razne nasvete, med drugim tudi s strani Googla, boste velikokrat zasledili zapise z naslovi “Link building je mrtev”. Deloma se z zapisom strinjamo, vendar le v primeru mega globalnih projektov, kjer je lahko strategija nastavljena tako, da je magnet za zunanje povezave. Podjetje, ki cilja na lokalno vezane storitve, bo svoje rezultate še vedno najhitreje in ugodneje videlo z grajenjem linkov, vendar z elegantno in pametno strategijo. Podjetja se včasih ne zavedajo, da je ozdaje spletne strani javno vidno in kot tako vpliva na ugled blagovne znamke. Pri nas vemo, da je manj več, izbiramo le visoko relevantne cilje in ne uporabljamo nikakršnih spam tehnik. Kljub temu bo naš prvi cilj link buildinga dvig DA (Domain Authority) za +20 v roku 60-90dni. Spodaj si lahko preberete več o tem, kako pregledati ozadje spletne strani in pomen avtoritete domene.
Dvig Moz DA nove domene iz DA0 do DA18 v 60 dneh izključno s “smart link buildingom”.
SEO Branža ključne besede “odvetnik Ljubljana” in DA in PA prvih sedmih zadetkov.

Preverite ključne podatke

Želite sami preveriti ključne podatke, ki so osnova vaše pozicije v spletnih iskalnikih?

Med najbolj priznanimi orodji v svetu SEO izstopa Mozzarellas in splošno znano je, da je Moz DA (domain authority) uradno priznan faktor rankiranja v spletnih iskalnikih. Priporočamo ga tudi, ker je enostaven za uporabo in ga lahko uporabite takoj (30 dni brezplačno). Gre za profesionalno orodje. Cena uporabe je od 170 eur na mesec. V članku “Kako narediti SEO analizo svojega podjetja?” bomo uporabo pregledali bolj podrobno, tukaj pa se bomo osredotočili na dva ključna podatka. Ocenili boste Moz DA vaše domene in težavnost vaše branže. Ko ste se registrirali in pridobili polni dostop, boste kliknili na MozPro>Link Explorer. Nato boste vnesli url vaše spletne strani. Na naslednji strani boste pridobili dva ključna podatka: DA (avtoriteta vaše domene od 0-100) in PA (avtoriteta posamezne strani od 0-100). Kot ste videli v zgornjem razdelku, smo sami dosegli DA18 s čisto novo testno domeno v samo 60 dneh. Za testni primer smo vložili minimalna sredstva. Čisto logično je, da bo spletna stran, ki ima podobno strukturo ključnih besed in teksta, z DA40 in PA40, prehitela stran z DA10 in PA16.

Preverite še stanje vaše branže!

Sedaj kliknite na MozPro>Keyword Explorer. V polje vnesite vašo glavno ključno besedo (npr. odvetnik Ljubljana) in označite Google Slovenija. Moz bo ocenil naprednostno stopnjo prvih 10 zadetkov. Če izpiše težavnost do 15, je branža skoraj vedno zelo do dokaj enostavna in lahko pričakujete, da boste tudi z novo spletno stranjo prišli do vsaj 10 zadetka v 60 dneh (po našem preverjenem sistemu). Sami lahko sedaj, če kliknete “SERP Analysis”, preverite DA in PA prvih 10 zadetkov na določeno ključno besedo in pridobite vsaj generalni vpogled v to, kako težavnostna je branža, na katero ciljate.

Strategija za lokalni SEO

V nadaljevanju bomo prikazali, kako se lotimo optimizacije za podjetje, ki je npr. SEO začetnik oz. v preteklosti na področju SEO ni naredil željenih rezultatov. Okviren proračun podjetja bo med 1000-3000 eur na mesec. Najprej bomo naredil podrobno analizo strani in konkurence. Najprej bomo pregledali zahtevnost branže, velik poudarek pa bomo dali tudi optimiziranju konvertibilnosti.
Osredotočili se bomo na naslednje elemente:
 • Trenutni DA in PA
 • Zahtevnost konkurence
 • Konkurenca, ki jo je možno prehiteti v 60 dneh
 • Konkurenca, ki jo je možno prehiteti v 6 mesecih
 • Natančen pregled ozadja povezav izbrane konkurence
 • Struktura spletne strani
 • Dizajn spletne strani
 • Drugi nasveti za konvertibilnost
 • Hitrost nalaganja spletne strani
 • Mobilna prijaznost
 • Raziskava ključnih besed
 • Predlogi inbound marketinga
 • Ideje povezav
 • Drugi SEO potenciali

Najprej konvertibilnost

Zavedamo se pomembnosti pravilno oblikovane spletne strani, opremljene s kakovostnimi besedili, ki jih je napisal pisec prodajnih besedil. Pravilno oblikovano nam pomeni enostavno, privlačno, hitro. Kvaliteten pisec besedil je tisti, ki zna izpisati privlačne naslove, podnaslove in besedila, ki obdržijo pozornosti in vodijo v konverzijo. Oblikovalci strani že dolgo ne le tehnično oblikujejo strani, temveč tudi sestavljajo strukturo, ki je kar najbolje optimizirana za najboljšo konverzijo.
Vse to so stvari, katerim posvečamo posebno pozornost, saj so nujni sestavni del vsake SEO pogodbe.

“OFF PAGE” SEO 1. FAZA

Ko je stran pripravljena za konverzijo in vsi elementi “on-site” spletne optimizacije izvedeni pravilno, bi v primeru zgoraj omenjenega podjetja večino svoje pozornosti usmerili v kreiranje prve faze moči in avtoritete spletne strani. Za to bi uporabili preverjeni sistem zvišanja DA za vsaj +20, kar predstavlja osnovo, s katero pridemo do prvih rezulatov. Naš preverjen sistem, omejen na proračun 500-1000 eur nakupov (za lažje branže), je usmerjen v naslednje:

 • Napredna povezava s kvalitetnimi, visoko relevantnimi domenami, ki jih obvladujemo *50%
 • Vpis v visoko kvalitetnih 50-100 lokalnih, mednarodnih in relevantnih direktorijev *10%
 • 10-50 manuanlno izpisanih “dofollow” komentarjev iz relevantnih spletnih strani *10%
 • Vpis v GMB, Google search console, Bing Business, Yahoo, … *10%
 • Objavljenih 5-10 kvalitetnih člankov na straneh kot so medium.com in podobni – “dofollow” linki iz DA70+ *10%
 • Zakup 3-5 objav člankov iz relevantnih spletnih strani *10%

Sistem zgoraj bo še dolgo časa izhodiščna točka, s katero bomo pridobili prvih +20DA do +30DA in verjamemo, da bo tako tudi ostalo. V zadnjih letih se je spremenilo to, da moramo pri izbiri zgoraj naštetih delovanj 6x bolj paziti na relevantnost in na naravnost. Včasih so zadostovali “spam” članki, danes je potrebno izpisati realne. Včasih smo lahko gradili velike nesmiselne blog “networke”, danes je bolje da so ti manjši, realni in relevantni ter da so to realne in obiskane spletne strani. V prvi fazi smo vse področja zgradili do neke osnovne stopnje. Končni rezulatati dela zgoraj bodo vidni v roku 60dni.

Prikaz domen, iz katerih smo pridobili dofollow povezave. Poudarjene domene so visoko relevantne na nišo “poročna fotografija”. Opazite lahko njihov visok DA in izredno nizek “spam score”. Preverite ozadje vaše spletne strani tukaj.
Nizek “spam score” in visoka relevantnost starane domene (za nišo “poročna fotografija”). Vrednost ene take domene pri preprodajalcu poteklih domen je med 300-1000eur. Pri nas boste take domene pridobili v paketu.

Naročite brezplačno 1na1 svetovanje z našim SEO strokovnjakom

*Brezplačno SEO svetovanje na območjih: Maribor, Celje, Ljubljana

Obrazec za izboljšanje spletnega marketinga Copy

Dolga besedila so …

čudovita

Dolžini besedila si zasluži poseben odstavek. Je nov velik faktor, ki daje dodatno prednost pred ostalimi. Ne samo dejstvo, da je v besedilu uporabljenih veliko LSI (Latent Semantic Indexing) besed na podlagi katerih Google algoritmi zaznavajo relevantnost besedila z ključnimi besedami, daljša besedila pomenijo tudi rankiranje na nove ključne besede. Ko namesto 2000 besed o določeni temi napišemo 5000 besed, bomo nevede dodali tudi nekaj novih ključnih in visoko povezanih besed, ki se jih drugače morda ne bi spomnili. Poleg tega ljudje obožujemo podrobna besedila, saj izkazujejo pripadnost neki temi. Površnost je že zdavnaj mimo, zato moramo dolga besedila vpeljati tudi v marketing. Če bodo naši teksti zanimivi, bo obisk strani daljši, s tem pa bo stran deležna močnega SEO faktorja.

Po najnovejših informacijah Googlovi algoritmi merijo uporabnikovo izkušnjo in tako, ne glede na druge SEO faktorje, razvrščajo zadetke na prvi strani. Kolikor opažamo sami, je zadeva zelo očitna v angleško govorečem svetu, v google.si pa morda malo manj. Tukaj sedaj na prvem mestu še zmeraj sedijo spletne strani, ki uporabniku ne zagotavljajo dobre izkušnje. Na prvem mestu so le zaradi moči, ki jo imajo zaradi zunanjih povezav. Verjamemo, da bodo dolga besedila slej kot prej iz vidika SEO prevladala tudi v google.si. Tako je ena izmed novih nalog SEO svetovalca spodbujati lastnike spletnih strani, da pišejo dolga in poglobljena besedila. Sami jim lahko pomagamo z naslovi, ki bi bili primerni predvsem zaradi velikega iskanja ali zelo enostavnih niš. Tudi uspešnost na socialnih omrežjih bomo najlažje dosegli s kvalitetnimi besedili. Trigerji, zaradi katerih preletimo socialna omrežja, le še objave novih člankov, blagovnih znamk, ki jim sledimo, ter morda prodajne akcije le-teh. Vse ostalo so vsebine prenizke kvalitete, ki so zgolj moteče.

“OFF PAGE” SEO 2. FAZA

Ko opravimo prvo fazo, je na vrsti ocena stanja. Vidimo, kaj smo dosegli in kako visoko se naša stran nahaja. Glede na rezultate bomo znali oceniti energijo, ki jo bo treba vložiti v izbrano nišo od tukaj naprej, da bomo na nek sklop ključnih besed dosegli želene pozicije.

 • Ocenili bomo vložek energije v povišanje vrednosti povezanih strani, ki jih obvaldujemo. Te strategije so lahko izjemno pomembne pri zahtevnih nišah. Če se lotimo dviga +20DA ali več teh strani, bomo pridobili zelo konkretne povezave. Te strani bomo naredili čim bolj realne in obiskane.
 • Naredili bomo plan, kako po naravni poti, na dolgi rok, pridobivati povezave iz relevantnih strani.
 • Zakupili bomo najkvalitetnejše direktorije v branži, ki so od prve faze večinoma plačljivi.
 • Zakupili bomo članke na visoko relevantnih straneh.
 • Stran bomo rankirali v GMB (Google My Business). GMB bomo optimizirali tako, da bomo tam redno objavljali članke ipd.
 • Redno bomo objavljali članke ter poskušali pridobiti čim več pozornosti iz socialnih omrežij in publikacij.
 • Skušali bomo doseči, da drugi čimveč pišejo o nas.

Menimo, da se je veliko lažje lotiti druge faze, ko s prvo že pridobimo neke oprijemljive rezultate. Podjetje bo veliko lažje sprejelo nadaljevanje pogodbe, ki je bila na začetku morda zgolj testna. Vse tehnike uporabljamo intimno in ozadje povezav spletne strani ostaja čisto.

Druge tehnične SEO strategije

 • Zagotovljanje, da “sitemaps” delujejo pravilno, so posodobljeni, imajo pravilno oznako in so pravilno indeksirani v “Google Search Console”
 • Ustvarjanje navigacije in notranjih povezav, s katerimi bodo uporabniki in roboti razumeli, kje se nahajajo
 • Prepoznavanje morebitnih težav, ki jih ima strežnik, ki gosti domeno – od hitrosti do predlogov za CDN-je in tehnologije stiskanja
 • Nalaganje spletne strani v najkrajšem možnem času, vključno s časom do prvega bajta (TTFB) in preverjanje števila notranjih in zunanjih zahtevkov

Druge “On-Page” SEO tehnike

 • Ustvarjanje močnega niza dobro optimiziranih komponent metapodatkov za “white hat” (predvsem naslovi in opisi)
 • Zagotavljanje, da se prava ontologija ne uporablja nenačrtovano, ampak da je pozicioniranje ključnih besed dobro premišljeno
 • Zagotavljanje visoke kakovosti vsebine celotnih dolgih besedil na strani
 • Elementi za hitrost nalaganja strani, kot je odstranitev napihnjene HTML kode, vključno z vrstnim in razrednim imenom
 • Pravilno uporabljanje koristnih notranjih povezav v vsebini spletne strani in ne samo v elementih menija

Druge “Off-page” SEO tehnike

 • Grajenje koristnih vsebin na spletnih mestih pri vzpostavljanju povezav do kampanj
 • Sodelovanje z drugimi avtoritetami v ciljani branži, preko katerih se pridobiva brezplačne ali plačljive “dofollow” povezave.
 • Pozornost na pisanje člankov za bloge, ki omogočajo bezplačno objavljanje
 • Kreativnost pri pridobivanju povezav s strani največjih avtoritet (npr. siol.net, huffpost.com, … )

Obrazec za izboljšanje spletnega marketinga

Slovenia digital